Варто говорити все точно,
На кожен випадок та звук підбирати слова,
Не таємно, а все ж наочно,
На кожен порядок, щоб не крутилась голова.
Треба вміло виконувати всю роботу,
І боротися у вирі справ,
І долати усю домашню турботу,
Контролювати всі шари страв.
Розумно помічати все гостро й точно:
Кожну дію, кожну можливість,
Дивитися все явно, а не зворотно:
Кожну деталь, кожну рухливість.
Важливо не відкидати приємних вражень,
Не відпихати минулого, та не марнувати майбутнього,
Не лякатись в моментах «підступних уражень»,
Та невгамовно шукати шлях до щастя свого незабутнього.
Головне ‒ це життя прожити точно,
Усе, що хочеться, побачити й почути,
Осягнути, встигнути усе поточно,
Переживання теплі та ніжні відчути.
30.01.2017