Галині Іванівні Шумик
На баяні, на баяні
Баяністочка грає.
В неї личко рум’яне,
Вона серденько крає.
Баяністочка, баяністочка.
Ти – як зіронька, а мамі
Як невісточка.
На баяні де заграють,
Я туди поспішаю,
Бо завжди уявляю:
Баяністочка грає.
Баяністочка, баяністочка.
Я на тебе чекаю,
Дай же звісточку.
Як баян де зачую,
Самі ноги дрібцюють,
Тоді точно я знаю
Баяністочка грає.
Баяністочка, баяністочка.
Стань же, зіронько, мамі
Ти невісточкою.
Будуть наші концерти
У людей у пошані:
Татко й дітки в ансамблі
Та ще ти на баяні.
Будем бити ми,
Баяністочка,
Я у заслонку, дітки в мисочки.
Баяністочка, баяністочка,
Дай же згоду,
Для мами стань невісточкою.
12.12.1987