Мене питають про героїв віршів:
"Хто прототипи? Дата написання?
Хто із натхненників був кращим? Гіршим?"
Але кому потрібні ці зізнання?
Під віршем ставити не буду дату -
Знавцям мої не треба оповідки.
Датований один: вітри й гармати,
Мені шістнадцять. Як пророцтво... Звідки?!
Кохання, сум, веселощі, скорботи,
Надії, мрії та розчарування
Комусь цікаві рівно доти, доки
Хтось має схожі сльози й сподівання.
Напевне, компліментом є найбільшим:
"Цей вірш про мене! Це мої цитати!"
І байдуже, що про людей тут інших.
Тож зайвими є дати і присвяти.