Тримай у серці край свій рідний,
і дім від ворогів сміливо бережи,
немає значення, багатий, а чи бідний,
усім, що маєш завжди дорожи!
Не бійсь ні смерті, а ні болю,
кохай лиш тую, що твоя,
не бажай чужого щастя, долю,
бо доля у всіх у нас одна своя!
Дивись навколо, озирайся,
допоможи тому, хто сам один,
своїх батьків люби і не цурайся,
якая хата - такий у неї й тин.
Як упадеш - то підіймайся,
і стань ще більш, і більш стійким,
ким би не був - не величайся,
так само не хвались нічим, ніким.