Перший Спас…до меду, як годиться
На столі із маком пиріжки
Дзвони дзвонять по селах і в столиці
Може з сумом, а може навпаки.
Всюди люди шикуються рядами
Святять обереги із квітів, колосків
Спомин літа тріпотить крилами
Над юрбою розморених дахів.
Щось недобре коїться в сусідів
Виборами збурився народ
Не туди веде державу лідер
Всі стомились від його щедрот.
А у нас поки відносний спокій
Хитрий лис у перемовинах застряв
Перемир’я…сидимо в окопах
Є загиблі. Їх до себе Бог забрав.
Обіцянками тихенько змащуєм колеса
До нового спалаху біди
Перший Спас…під Сонцем грають плеса
Все помітніші в нас осені сліди.
14.08.2020