А небу байдуже до справ земних,
Воно не плаче ні дощем,ні зливою.
Лише листок росою жовтня змочений
В осінніх душах стелиться красиво...
А небу байдуже до усіляких справ,
Воно не скине рятівної хмарки
Й не підбере огранку для оправ,
Щоб відіслати,приліпивши марку...
А небу байдуже до тебе взагалі,
Воно у душі дивиться крізь шибку,
А ти все тягнеш руки догори
Й чекаєш хліба рятівного скибку...
А небу байдуже до справ земних,
Воно не плаче ні дощем,ні зливами.
А жовтень листом сипле золотим,
Аби сховати серденько вразливе...
(С) Іванна Хоменко (Мельник)