Тонка пелена снігу. При ній латунна купіль.
Латунній купелі йменні калюжа, в калюжі - сіль.
В калюжі плавають рибки червоні, рибки - листки,
гублять в калюжі бульбашки й рештки своєї луски.
Асфальт, посипаний сіллю, репає, як кавун,
з асфальту сукрОвиця точиться, кольору, як латунь,
стоять дерева-менОри над плесом рудої води,
гублять листя і грона. Під ними тріщать льодИ.
Хмари женуть - сонмища хижих голодних птиць,
сніжинки, важкі від вологи, падають долілиць…
...от і рання весна, вулиця спить в сповитку.
Листя нове проростає. Риби ростЯть луску.