Благословенного прошу дощу,
Щоб він омив стражденну душу,
Щоб напоїв цю спраглу сушу.
Благословенного молю дощу!
Пожадливо я буду краплі пить
І знову підставлять долоні:
Умию очі, щоки, скроні,
Щоб і надалі плідно в світі жить!
Я лити буду пригорщі дощу
І на волосся, і на плечі.
Сміятимусь, немов малеча,
Від себе радо болі відпущу.
На ниві молитов, постів і прощ
Хай райдуга завіту з Богом
Покаже праведну дорогу!
Омий мене, рясний, цілющий дощ!