Повідайте: «Що таке життя?»
Це той експрес у небуття,
що мчить неначе швидкість світла?
Або ж головоломка непроста,
яка складається лише з одного дня?
Чому, коли ми відкриваєм очі,
нам відають вчення цієї болі?
Чому нас вчать раби свого життя,
які вклоняються до ніг невласній волі?
Ти вік прожити можеш від початку,
і до такого ж чистого і нудного кінця.
Але ж життя – головоломка непроста,
яка складається лише з одного дня
і мчить як той експрес у небуття.́