Сторінка 1
Народження
"Зробивши добро, - викинь його у воду"
Дощ падає і бринить у хвилях нічного озера. Краплі розбиваються об твердь води і розлітаються маленькими іскрами - зірками в різні боки. Гори навколо утворили для мене намет з найкрасивішою в світі стелею. В такі моменти... У моменти тиші, спокою і безпеки я знаю, що ти поруч.
Сидячи на березі, кидаю каміння в хвилі, немов граю з тобою в гру. Я стежу за тим, як сплески залишають сліди на воді і швидко розчиняються в імлі. Встигни побачити і відчути.
Говорю з тобою без слів. Про те, що не має кінця і початку, про наших предків, про війни,які виявляють ще більшу потребу в любові і лікуванні, про спокій і гордість гір, про мінливість морських течій і про життя, яке, як відомо, зародилося у воді.
Любов і безсумнівну віру або навіть швидше впевненість в її силу, ти прищепила мені ще и дитинстві, мов вакцину від людського безуму і зла. Коли я божеволію і не відчуваю грунту під ногами, як ти мене і вчила, я стаю під душ і слухаю, як краплі теплої води змивають всі погані думки і тривоги. Це мій звичайний ритуал, якщо немає можливості прийти до тебе на побачення до відкритого джерела.
Але зараз я тут. Щастя і спокій відбиваються у мені, мов хвилі.
Я витягую тіло з машини, і зіштовхую його в воду.
Вдивляюся в танець крапель, які розчиняються у красі, що приховує таємниці століть. Очі звикли до темряви і силуети стають чіткішими...
Тепер я бачу, що з іншого кінця берега по воді ступає мені назустріч....
Я...