Пийте каву і беріть бутерброд будь ласка ,
Нині про трьох поросят буде наша казка .
Якось , вовчик готував пишні іменини ,
Роздобути на шашлик захотів свинини .
Вовк задумався на мить , сів , почухав боки ,
І , раптово , пригадав розповідь сороки .
На узліссі височить з цегли біла хатка ,
А у ній давно живуть гарні поросятка !
Звати їх Наф-Наф , Ніф-Ніф… Та яка різниця !
Молодесеньке м’ясце на шашлик згодиться !
Вовк до завтрашнього дня не любив чекати ,
За годину підійшов до тієї хати .
Тихо двері відчинив , хижо облизнувся ,
До середини зайшов і собі здригнувся …
В хаті – мо́вчанка , в куті мухи лиш гуділи ,
Здоровенні кабани за столом сиділи !
- Ну , кажи чого прийшов ти до нас у гості ?
У важкім передчутті заболіли кості.
- Тут один із ваших був … Теж до нас ломився ,
Хоч настирливий хижак- у котлі зварився !
Крик над лісом залунав , лиш сороки знали ,
Як то вовкові боки кабани топтали !
В цій історії одне треба пам’ятати –
Без запрошення не їди до чужої хати !
2022р. Андрій Рубан