Годує в парку бабця голуб'ят,
На землю кидає батона крихти.
Сказав мужик їй: "Совість де твоя?
Он в Африці голодні плачуть діти".
Сказав, як плюнув, і пішов собі.
Прошепотіла сива пані в спину:
"Я не всесильна в помочі своїй.
До Африки батон я не докину".
Анатолій Шанс
Оригінал:
Старушка в парке кормит голубей,
Батон кроша и на асфальт кидая.
Мужик заметил ей - "Ты совесть поимей,
Ведь в Африке детишки голодают".
Сказал, как плюнул, и подался прочь.
Ему старушка прошептала в спину -
"Я помогаю тем, кому могу помочь.
До Африки батон я не докину".