Тягне сонечко промінчик,
Щоби квітку розбудить,
А під квіткою ослінчик
Від тепла того тремтить.
У вікні умилась шибка
В бризках сонця золотих.
У акваріумі рибка -
Сом від сяйва геть притих.
У лежанці теплій кішка
Муркотіти почала,
Кошенятам миє щічки
Й свою пісеньку співа.
Під столом кудлатий песик,
Що скрутився у калач,
Доганяти почав хвостик,
Мов з хвостом грає у квач.
А у ліжечку Марійка
Проганя проміння з щік:
"Не розбудиш, і не мрій ти!
Не розплющу я повік! "
Chara Vinna
26.03.2023