Доблесні,
Маєте
Искрометне
Тяжке
Разюче
Озброєння !
Добийте
Окупантів -
Націю
Цілодобово
Облаштовуйте -
Вдосконалюйте !
Дмитро Донцов (1883-1973) - український політичний діяч, літературний критик, публіцист, теоретик та ідеолог українського націоналізму, "духовний батько" ОУН, "страшний сон" російського імперіалізму.
За що не любили московити Донцова ? За те, що той у своїх працях одразу застеріг Україну від "братання" зі східними ординцями. Навіть назвав їх прямою загрозою існуванню української нації. І не помилився. Йому дорікав гетьман Скоропадський за таку крайню позицію.
У 1926 році він пише програмну статтю "Націоналізм". У ній головними тезами є : українська нація - абсолютна цінність, незалежність держави - мета, котру має реалізовувати патріотично налаштована еліта. Цей потужний надихаючий меседж взяв за основу полководець Євген Коновалець, створивши у 1929 році Організацію Українських Націоналістів. Також пан Дмитро відзначився на літературній ниві, заснувавши і видаючи періодично українські вісники, в яких закликав боротися із зовнішніми ворогами, яких було надто багато. Під час Другої Світової війни змушений переховуватися, бо полювання за визначним українцем розпочалося. Влада радянська бачила в ньому "несамовитого націоналіста" і "буржуазного елемента", котрого треба було негайно знищити. Зрештою безстрашний герой з 1947 року оселився в Канаді. Там записував різні матеріали про визвольну боротьбу нашого знедоленого народу.
Життя Дмитра Донцова це є відданість ідеї окремої української нації й незалежної держави. Як показують останні події у третьому тисячолітті його монументальні твори не втратили жодної актуальності. Ворог той самий, завдання ті ж самі.