*****
Я бажаю, щоби
Зникли всі хвороби
Й більш не виникали,
Щоб повік не мали
Їх на світі люди,
Птиці, звірі всюди,
Де вони панують,
Де живуть, існують;
Бо хвороби тії
Почуття важкії
Тільки викликають,
Ними огортають
Раптом міцно й сміло
Всю і душу, й тіло
І не відпускають,
Глибше проникають
В них вони та мучать,
Доки не домучать,
Може, вже й до згину
У тяжку годину.
Хай хвороби згинуть,
А не люди гинуть.
Люди ж і усеє
На землі живеє
Хай здоров’я мають,
В нім себе тримають
Міцно і надійно
Всюди та постійно,
Доки серце б’ється
Й радісно сміється.
Євген Ковальчук, 17. 09. 2020