не під хрестом воює вперта тінь
свинцем плюється ревно, дме на воду
з гри не виходять, зрізавши колоду
хто режисер цього страшного сну
чию весну згвалтують під "амінь"
що вище хмар, те, певно і зі споду
смола до манни, як до Яну Інь...
...
паролі стерто, зламано ключі
колючі погляди, епізодичні ролі
на шальках срібних рівно меду й солі
на мінусах гнилі та захололі
герої, вже навколо мух рої,
веде причинна муза за краї
останньої розвінчаної ночі
за руку взявши, врешті_ так і хоче
той, що його до тебе не було,
і хто пірне з тобою в темну безвість
зірвавши криком оплески ворон
з кривих сухих дерев свободи волі
в яких брудне, гнучке коріння крон
і язики зміїні замість листя...