Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: епіграми з рогами: ОБИЧНИЙ ДЕНЬ ПРЕЗИДЕНТА ЗЄЛЄНСЬКОГО. (ПРОДОЛЖЕНІЄ №1) - ВІРШ

logo
епіграми з рогами: ОБИЧНИЙ  ДЕНЬ  ПРЕЗИДЕНТА   ЗЄЛЄНСЬКОГО. (ПРОДОЛЖЕНІЄ №1) - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 1
Немає нікого ;(...
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

ОБИЧНИЙ ДЕНЬ ПРЕЗИДЕНТА ЗЄЛЄНСЬКОГО. (ПРОДОЛЖЕНІЄ №1)

епіграми з рогами :: ОБИЧНИЙ  ДЕНЬ  ПРЕЗИДЕНТА   ЗЄЛЄНСЬКОГО. (ПРОДОЛЖЕНІЄ №1)
2.	 ЗАВТРИК  ОД  БАБИ  ЛЮБИ З БАРИШІВКИ.

Перед самим від’їздом до Крівого Рігу сімейний шеф-повар сім’ї Зєлєнських нємець Фрідріх приготовив для «майн гер Хозяїн» дуже смачну і невєроятно жирненьку утку з чорносливом.  Саме  цим блюдом «гер Хозяїн» успішно снідав послідніх три своїх робочих дні. Розщитував сьогодні  вже цю утку доїсти. Однак у їдальні на столі нікакіх остатків смачної утки не обнаружив. Даже й обгризених кісток з неї там не було.

На обєдінному столі  був розміщений тіко нарізаний хліб у хлібниці да  рядом стояло блюдце з бутірбротом для Президента. Ну й ще там було пусте чималеньке фархорове блюдо, біля которого справа і слєва було розложене ніобходіме  по етікету столове сірєбро. Да ще салфетки. Бутірброт був із сиром да й ще з чєм-то, шо візуально угадать нівозможно. По ходу якась сьєдобна зелень. А біля стола стояв дворєцький і рукою, одітою в білокрохмальну рукавичку, благородно наливав для ВладімірСанича в чашку його ранкову каву.

А каву дворецький готував чудову. Після неї  оте пійло, шо його випльовують всім жаждущім  кавові автомати в Офісі на Банковій, Зєлєнський і в рот не брав і даже й дивицця на його не мог. Каву на роботі йому робила прес-сікрітарка Юлька Мендєль. Не таку, правда шо вкусну, як оцей дворєцький, но нічьо, їсти можна.

Стоп. До Офісу на Банковій нам ще не пора, поетому давайте мислєнно вернемось назад у приватну столовую Zelensky’s family.  На вопрос Дєйствующого Гаранта Констітуції  про то, почіму ніт утки на столі, вірний дворєцький увєрєнно, хотя з льогкою грустю в голосі відповів, шо сьодня утром витягнута з холодільника остальна частина утки начала іздавать різкий новий і досєлє не присущій їй  аромат. Який ще вчора в неї був відсутній. І він (дворєцький) взяв на себе відповідальність признать шо для орального прийому в людський організм продукт тепер напридатний. І після цього була зроблена утилізація в мусорне відро. 

Упрєждая вопрос ВладімірСанича  про запасноє меню сьогодняшнього завтрику, дворецький так само благородно, як він наливав каву, приніс паруючу сковороду. І лише з йому прісущім ізяществом щедро вивернув з неї в пусте фархорове блюдо на столі добрячу порцію яїчніці- глазунії. Притрушеної смаженою на олівковому маслє цибулькою. А потом підкреслено ввічливо пояснив, шо для блюда він іспользував свіжайшие домашні яйця від БабиЛюби з Баришівки. 

Хто така БабаЛюба, не треба було пояснювати. ЇЇ лічность була відома всім послідующим Президентам України, починаючи з Кучми-Данілича і по теперішній час. Да і  їхнім дружинам, да дітям, да й онукам тоже. Правда шо во врєміна Данілича ця куряча торгова марка іміла трошки іншу назву. А іменно – ТьотьЛюбазБаришовкі. Але з часом це псевдо на одно покоління состарилося і потіряло за ненадібностю свою географічну приставку. Да й стало вон просто БабаЛюбою. І  здєлалося  сакральним во язицєх вищого ешелону київської влади. Но прі етом воно залишалося й січас таким же таїнственним і неприступним, як і в часи України з Кучмою. Бо всім українським Президентам цей легендарний бренд поставляв , не безплатно ж  канєшна,  найкращі в світі (так було прийнято вважати)  домашні курячі яйця. І даже Порошенкіно велике сімейство користувалось даним товаром паполнойпраграммі. Нісмотря на то, що найбагатший курячий олігарх Кисюк (чи Кицюк) був закадичним дружбаном Президента №5. Сріді найвищіх можновладців упорно ходило убідітєльне твердження, шо БабаЛюбині яйця луччє всякіх талісманов да оберігов защіщали того, хто їх їв, від усякої біди і нещастя. І дуже продлівали срок життя, забезпечуючи його хароше качіство. Яйця несли пользу не тіко тому, хто їх потребляв, а й і його нащадкам аж на 4-5 поколєній вперед. А шоб досягти максімального ефекту, треба було кушать  цілющій продут  хотя би 5 років. А можна й 10. Це ще луччє. Строки, учтітє, якраз соразмєрниє з Президентськими строками. А як тіко очерідний Президент передавав повноваження наступникові, дак Люба зразу ж знімала його з довольствія і ставила на пітаніє нову сім’ю. 

Продукту від БабиЛюби для всіх Президентів усігда хватало, нізавісімо  од размєра їхніх сімей да  од обйомів ісходяших од них замовлень. Як це в неї кажний раз виходило, ніхто об’яснить не мог .А те шо поставки яєць робилися чьотко, вам подтвердять не тіко Кучми, но і Ющенки, і даже возможно шо й Януковичі. Якшо вам, канєшна, удасьця вийти з ними на связь.  Других заказчиків на свою продукцію, кроме Гарантів Конституції, БабаЛюба прінціпіально не признавала. Зовсім недавно вона біля  свого двора даже всьопробіваємую Іріну ВєнідіктовуОкоГосударєво  розвернула на сто восімдісят, а тоді з нечувано агромадною грубою силою запхнула обратно у служебний київський джип. І грізно  скамандувала водієві: «Ану паняй обратно на Київ! Яєчок їй свіженьких! Иш ти, розмічталась вона! Шельма!» Гєнпрокурорша даже опєшила од такого чудовіщного напору наглості. І потягнула на себе дверку авто.Но в цю мить БабаЛюба нагнулась аж у   машину, переламавши пополам свій висоий зріст  і вдруг майже прівєтліво і неголосно продовжила:  «Ну да ладно…ізвіні…. ну…ти не обижайся…ну ніззя тобі січас ці яйця. Ось як станеш Президентшою – тоді пожалуста. І просить мене тоді не нада. Я сама всьо обеспечу». Баба розігнулась і знову стала вищою за джип. І закінчила: «Ну, їдь з богом. Я ж тобі по харошому… Азарова дак я совковою лопатою отсюдова  прогнала». І легенько да дуже акуратно захлопнула дверку авто. Саме так, як і положено закривати дверцята на іномарці а не на Жигульонку-копєйці.

Іріна Валєнтінівна от первоначальної обіди зразу хотіла по приїзді в Київ відкрити протів обідчіці кримінальне провадження, обвінів її в участі в якомусь із ще не розкритому Генеральною Прокуратурою тяжолому злочині. Но взвєсівши всі за і протів рішила, шо етого всьо же не стоїть робить. Почіму? Да потому шо вона, Вінідіктова, всього лиш ОкоГосударьово, да й усе. А БабаЛюба –Сімейний Оберіг+Талісман уже аж п’яти українських Президентів.  А це височайший статус. Поетому Гєнпрокурорша прийняла рішення розработку БабиЛюби не начинать. Пока. А отже після візіту Вєнідіктової до Баришівки в житті да в мєлкому бізнесі БабаЛюби нічого не змінилося. Яйця, як і раніше в нєобходімій  кількості  безпріпьятствінно поступали в Будинок Зєлєнського.

Ось такий несподіваний  дополнітєльний істочнік харчування з Баришівки шостому Президенту достався  кагби в спадок. Він і не возражав. Да й Пєрва Лєді була довольна.  Почіму ніт! Хай будіт. Ось і січас з охотою поснідавши яїчніцю+каву+бутірброт, Шостий  у спеціальній гардеробній кімнаті вдягнувся в робочу спецівку. Тоїсть в строгий чорний костюм, чорний галстук да в білу сорочечку з єлі-єлі замітним глазу смарагдовим отлівом. На ноги – чорні тухлі на супєртрендовій білій кросовочній подошві.

Пора в Офіс. Охрана привично стала по номерах. Коли Зєлєнський  вийшов на крильцьо, його чорноглянцеве авто вже стояло мастєрські сорієнтіровано ручкою правої задньої двєрки до лівого плеча свого Главного Пасажира. Охрана бистро і прівично, приміняя ніжно-мнягкую фізічєську силу, посадила Охраняємий Об’єкт на заднє сидіння. Десь спереду вже заверещала сирена головної  в кортежі поліцейської машини. Одразу ж і весь кортеж увєрєнно рушив уперед і всього за нєскоко  мігновєній  сінхронно набрав на спідометрах  максимальну швидкість, дозволену в населеному пункті.

Продолженіє буде…. Обізатільно… Всєх благ!
30.01.21	– 05.02.021.

ID:  949075
ТИП: Проза
СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Ліричний
ВИД ТВОРУ: Вірш
ТЕМАТИКА: Філософська лірика
дата надходження: 29.05.2022 13:58:24
© дата внесення змiн: 29.05.2022 14:17:34
автор: епіграми з рогами

Мені подобається 4 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (201)
В тому числі авторами сайту (5) показати авторів
Середня оцінка поета: 0 Середня оцінка читача: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Пантелій Любченко: - Замашна.
Синонім до слова:  Бутылка
ixeldino: - Пляхан, СкляЖка
Синонім до слова:  говорити
Svitlana_Belyakova: - базiкати
Знайти несловникові синоніми до слова:  візаві
Под Сукно: - ти
Знайти несловникові синоніми до слова:  візаві
Под Сукно: - ви
Знайти несловникові синоніми до слова:  візаві
Под Сукно: - ти
Синонім до слова:  аврора
Ти: - "древній грек")
Синонім до слова:  візаві
Leskiv: - Пречудово :12:
Синонім до слова:  візаві
Enol: - віч-на-віч на вічність
Знайти несловникові синоніми до слова:  візаві
Enol: -
Синонім до слова:  говорити
dashavsky: - патякати
Синонім до слова:  говорити
Пантелій Любченко: - вербалити
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
x
Нові твори
Обрати твори за період: