Розкрив, нарешті, я секрет війни
І головні причини настання!
Петро Мальдівський (петьман головний)
Набрав у ботоферму вороння
І видав їм свій петьманський наказ:
«Встановлюю тепер матріархат!
Хай бабське плем’я гегемонить в нас!
Чоловіків усіх – під автомат!
Нехай сидять в окопах краще, ніж
Критикуватимуть мене в своїх віршах,
Бо ці вірші мені – як в серце ніж:
Наводять просто невимовний жах!»
Домовившись з владімичом Пуйлом
(У того, зрештою, така ж біда)
Жмурук всіх баб з гидким хайлом
Послав чинити sRaч і кавардак:
«Усім, хто скаже правду, затуліть
Роти їхні, ненависні мені,
І, владою моєю, їх пошліть
В окоп – хай, ліпше, гинуть на війні!
Пуйло старанно виконав той план,
І почалась різня – в країні окупант!
Солдати гинуть, всі міста - в вогні,
А ті ворони строчать вже пісні
Про біль і муки, тугу та печаль
(Неначебто і справді мають жаль).
Та хай насмілиться хоча б один поет
Сказати чесно правду – в бік багнет
Одразу встромиться від тих тварюк:
Наслухаєшся всякого лайна!
І ось потік подібних закарлюк
Ви бачите на прикладі скріна.
Скажу вам, жаби, так: «Моя війна
Вже точиться давно із вашим злом.
Ваш керівник – верховний сатана,
А мій окоп – вас шкварити віршом!
І крові я немало теж пролив –
Вам, дрохви, і не снилося таке.
Звиняйте, якщо возом зачепив:
У слові перець – і тому гірке!