Моменту кожному радійте
Єдиного життя,
В людські серця і душі сійте
Лиш світлі почуття.
Моменту кожному радійте,
Цінуючи його,
На благо вселюдськеє дійте
Впродовж життя всього.
Моменту кожному радійте,
Бо ж з часом проминуть
Вони, однак ви не жалійте,
Адже в тім їхня суть.
Моменту кожному радійте.
Хоча вони й минуть,
Та ви даремно не шалійте,
Бо іншії прийду́ть.
Моменту кожному радійте,
Його й шанс свій ловіть
На світі цім земному, мрійте,
Як прагнете, живіть.
Моменту кожному радійте
Усупереч всьому
Лихому. Здатися ж не смійте
Ніколи ви йому.
Моменту кожному радійте.
Життя бо в нас одне.
Воно ж ви, люди, зрозумійте,
Із часом все ж мине.
Моменту кожному радійте.
Лиш світлі почуття
Ловіть, а темнії розвійте
Навік у небуття.
Моменту кожному радійте
І в щасне майбуття
Йдіть. Лиш на місці ви не стійте.
Й всміхнеться вам життя.
Євген Ковальчук, 30. 11. 2020