|
Поет і світ
Поет і світ… Чи дійсно це дует?
Можливо й так, можливо, що і ні…
Частенько намальований портрет
митця не те показує мені,
що є насправді. Мабуть, ідеал,
який собі малюють читачі,
скоріш за все, примара, віртуал…
Митці — в пітьмі холодній блукачі.
Журба їх, радість, гнів та біль, думки,
кохання, філософії туман —
це їх слова, віршів нічних рядки,
це доля їх, душі буремний стан
та шлях важкий, дивацький, непростий…
…Один з них — я. Не дивно, що зумів
цей пазл скласти — в текст-букетик мій
засунув якось ці шістнадцять слів*…
* — Вірш на конкурс «16 слів, 16 рядків».
Слова, які мали бути у тексті в якості завдання:
поет, примара, біль, портрет, журба, туман, текст, ідеал,
дует, пазл, кохання, світ, доля, шлях, гнів, радість
---------------------------------------------------------------------------------
Поэт и мир
Поэт и мир… Действительно ль дуэт
Возможно, нет, а может быть и да…
Частенько нарисованный портрет
мне кажется реальным не всегда.
Читатели рисуют идеал,
всегда чего-то сказочного ждут,
но он — всего лишь призрак, виртуал…
Художники всегда во тьме бредут.
Тоска их, радость, гнев и боль, любовь,
сомненья, философии туман,
судьба и путь по кругу вновь и вновь,
мечты их, строфы — правда, не обман…
…Таков и я — дитя своих дорог.
Пожалуй, опус мой вполне готов,
сложился пазл — засунуть как-то смог
в букетик-текст шестнадцать нужных слов*…
* — Стихотворение на конкурс «16 слов, 16 строк».
Слова, которые должны быть в тексте в качестве задания:
поэт, призрак, боль, портрет, тоска, туман, текст, идеал,
дуэт, пазл, любовь, мир, судьба, путь, гнев, радость)
(червень 2018 р.)
ID:
1015849
ТИП: Поезія СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Філософський ВИД ТВОРУ: Вірш ТЕМАТИКА: Філософська лірика дата надходження: 20.06.2024 00:19:02
© дата внесення змiн: 20.06.2024 00:19:02
автор: Геннадий Дегтярёв
Вкажіть причину вашої скарги
|