Ти бачиш, як свіжість заходить у хату,
захоплює горло, заплющує очі,
з усіх почуттів залишається Спати,
а, може, всього подрімати півночі.
А свіжість заходить, обтрусює лапи,
вкладається нишком посеред кімнати,
муркоче мелодію затхлої рампи
і всі почуття завмирають, бо - Спати!