Їжачок та Ведмежа
Засмутились не на жарт –
Їм зайчатка розказали
Як узимку в сніжки грали!
І домовились звірята,
Що розбудять їх зайчата!
День коротшим став за нічку,
Лід скував веселу річку.
Ялинки шапки оділи,
Ліс і поле снігом вкрило.
Барліг зайці розшукали –
Обіцянку пам’ятали!
Ведмежатко міцно спало,
Враз відчуло – ковдра впала.
Вмить схопилося на ноги –
І тихенько із барлоги.
Оніміло на хвилинку –
Диво-дивне ліс узимку!
А тоді давай кататись,
Снігом кидатись, ковзатись!
А як змерз, тоді швиденько
У барліг поліз тепленький.
І заснув, і бачив сніг!
Шкода, Їжачок не зміг!