Сергій Литвиненко
Учителеві
Ти мудро вкладеш багажі,
Які не обтяжують плечі.
І в кожнім життя віражі
Вони стануть учням до речі.
У світ, повен радості й бід
Не раз випускав юне плем'я.
Й не раз поверталось тобі:
"Шкод́а, що не вчив Ваших тем я…"
У тебе навчивсь, хто хотів.
Серця ти знаннями наситив,
Хранитель відкритих світів,
На подвиг готовий щомиті.
Знання закладаєш магніт
І мудрість нову та прадавню
Являєш, показуєш світ
Дорогою з вересня в травень.
м. Переяслав-Хмельницький, 25.09.2009, пт