На городі у бабусі овочеве свято.
Пан гарбуз керує вміло, береться завзято.
Гордовито походжає, взявши руки в боки.
-ОЙ, який же бо він красень! - стрекочуть сороки.
Підперезані бадиллям рум'яніють буряки,
Всі, один-в-один, міцненькі, ніби справжні козаки!
Килим стеле зелененький і м'якенький, наче мох,
посміхаючись на грядці, веселун-пустун горох.
Шикуються у рядочки довгуваті огірки.
Кокетлива квасолина всім приколює бирки:
Урожайні, скороспілі, вітчизняні - просто клас!
Науковці з України турбувалися про нас!
Бараболя, помідори, баклажани, кавуни,
кукурудза, перець, дині, ніби справжні плазуни.
Готуватися до свята дощик всім допомагав.
-Щоб зростали соковиті!, - поливаючи, казав.