|
Зараз ринок, як ніколи, - справжнє видовище, -
Смакоти - високі гори, а ціни ще вищі!
І кавказьке, і китайське, і наша свинина
Повнить ніздрі ароматом, аж котиться слина.
...Отож, якось, взяв під руку Василь Катерину, -
Пішли, в злагоді, на ринок витрачати гривну.
Перебігли, прицінились, - купили, по-троху,
Пшона, гречки, вівса, ячки, квасолі, гороху...
- Давай, візьмемо ще сала, - мовив Василь жінці,
Та вона на дибки стала: шкодити печінці, -
Ти і так, в вазі надмірній, обмотався жиром, -
Ось, варити кашу буду, - їстимеш з кефіром...
Про безцінну крупи якість - запевняла речно,
Переконувала, сало - продукт небезпечний.
Це почувши, Василь гаркнув: вари, хоч повидло, -
Їсти всяку мамалигу мені вже набридло, -
Худни-худни, Катерино, - хоч пасись на спориші, -
Я ж вернуся до Ярини, - їй теж сало до душі...
Посварились геть. А ринок - життям жвавим вирував;
Гаманці, - один пустошив, інший - міцно набивав...
ID:
245301
Рубрика: Поезія, Лірика
дата надходження: 06.03.2011 15:27:55
© дата внесення змiн: 15.04.2011 23:26:41
автор: grycha
Вкажіть причину вашої скарги
|