У поїзді.
Поїзд файний екскурсійний мчить через Карпати,
У плацкартному вагоні їдуть молодята.
-Льоню, глянь, як тут чудово! Які гарні гори!
А над ними небо синє, як безкрає море…
А які стрункі ялини і дуби зелені,
І травичка… все це, любий, збуджує шалено!
Раптом поїзд опинився в темному тунелі,
Довго їхав під горою й виринув з-під неї.
Їй на вухо Льоня шепче, щоб не чули люди:
-Якби знав я, що тунель цей таким довгим буде,
То звичайно б скористався з нагоди цієї
І у темряві вагону стала б ти моєю…
Молодичка вся здригнулась: - Господи прости!
То зі мною у тунелі був хіба не ти?!..