Літо буде гарячим, ой гарячим буде,
спека розповзеться по усіх усюдах.
Битиме нещадно крізь тонкий озон,
і ніщо не знатиме про спокійний сон.
Миттю позриває скрізь весняний дух,
упаде зненацька із плечей та вух.
Кине знову в річку, і нужбо гребти
а там вже як вийде куди запливти.
Розмалює коричневим збліднілі тіла,
стануть фоном жаданим дерева й трава.
Баком поту окропить, а спробуй втекти,
із бетонних окопів в далекі світи.
Відсканує повітря, газети й думки,
когось позалишить, розплавить мости.
А потім невинно проїде крізь жито,
асфальтним катком і табличкою "ЛІТО".