Краплина впала на листок...
Зробила крок... І вже удвох
з такою самою краплиною уранці
кружляли у повільнім тихім танці.
А далі вже ішли удвох...
Робили крок і ще раз крок...
В одну велику краплю злились
й на тисячі дрібнесеньких розбились.
Тому що крапля впала на листок...
Вона хотіла ще зробити крок...
Вагу свою не витримала, впала,
й на сонці різнобарвно засіяла...
Та не сама...
Дрібнесенькі краплинки
розкольорилися,
мов ті морські перлинки.
Затанцювали дружно в хороводі,
пригріло сонце - і розтанули в природі...