„Прощай” - ти сказав так суворо,
А в очах забриніла сльоза.
„Ми зустрінемося з тобою не скоро,
Пам’ятай все, що я обіцяв.”
„Я сказав, що ми будемо разом,
Що навіки ти будеш моя,
Та любов перевіримо часом,
Чи пройде цей іспит вона?”
„Якщо так, то це наша доля,
Якщо ні, то що ж тут робить?
І на то, мабуть, Божая воля,
Щоб в коханні так вірно любить.”
„Щоб в саду яблуневім гуляти
З нашим маленьким малятком,
І ніколи горя не знати,
Це стане щастя початком.”
„Залишається лиш сподіватись,
що іспит буде не жорстким,
І ми будем з тобою купатись
В келиху вина золотім!”