Бігла полем безкраїм, на крилах летіла,
здоганяла його , щоб вернуть назавжди.
І кричала, молила і ревно просила,
щоб Всевишній поміг, врятував від біди.
Вітер рвав синє плаття, мов душу на клапті,
і жбурляв ненависно у очі пісок
і упали, мов сльози, небеснії краплі,
і порвався намиста біленький разОк...