Зять- москалик, як на біду,
Загостював на коляду…
Тесть сказав йому:” Це ж свято!
Йди мерщій кумів вітати!”
“Я не знаю как сказати“,-
Бурмотів зятьок до тата.
Ти скажи:” Христос родився!
Зніми шапку, щоб вклонився…”
За столом сидить родина:
Всі куми від батька й сина,
Зятьок вклонився й шапку зняв,
Господарям поклін віддав,
Усіх з святами привітав…
У відповідь: “Славіть Його!”
І ляком зятя пройняло:
Він втікав мерщій до хати,
Щоб себе від них сховати…
Тесть здивовано питає,
Зять з-під ліжка виглядає:
“Коли я зайшов у хату,
Там гостей було багато…
Зняв я шапку,ще й вклонився,
І сказав: “ Христос родився!”
А вони всі дружньо встали:
“Словітє Єго!”- сказали.
“Я так втікав від них в цю мить,
Мене нікому не зловить!”
P>S>
B “Славіть Його!”- зятю почулося “Зловіть Його!”