Вчора пішов із життя Микола Верещака, який останні роки перебував у будинку ветерана в Черкасах. Попри прикутість до ліжка та важку багаторічну хворобу, він багато писав, читав та друкувався в інтернеті.
Нехай земля буде йому небом!
P.S.:
Вчора в Ірпені, де Катруся Матвійко презентувала другу збірку поезій та було багато відомих поетів з усієї України, вранці сталась неприємність. На порозі будинку, де ми проживали, замерзла птаха. У Катрусі навернулись на очі сльози. Олексій Тичко її і мене намагався заспокоїти. А Любов Долик пригадала притчу, коли смерть приходила до хати і забрала корову замість жінки, яку мала б....
Подумалось, що то так смерть сповістила нас про його смерть....
А ще минулого року він образився на мене, що його ім'я стояло поруч з іменами уже померлих поетів. Я намагалась пояснити, що у тому списку всі поети Черкащини, які жили і творили протягом останніх 200-х років.... Та те, певне, була не образа на мене, а передчуття кінця....
Земля пухом і Царство Небесне чудовому поету, нашому другу, і хорошій людині - Миколі Антоновичу Верещака!
Коли похорони?
Софія Кримовська відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Нібито, сьогодні. Я не знаю достеменно. Бо сама б не трапила туди - далеко і пізно дізналась, щоб встигнути. Олексій Тичко має знати, вони знайомі років 25
Його дух і память про нього житимуть у його віршах! Можливо колись хтось включить його твори до збірки...Це буде найкращий подарунок йому... Нехай і посмертний...
Він живий у своїх творах!Важливо те,що ми памятаємо про нього!Поети не вмирають. він виконав свою місію на цій планеті.Талановиті люди обертаються у янголів та спостерігають та допомагають нам писати!
Жаль,звичайно, КОЛИ ІЗ ЖИТТЯ ідуть великі.Але вони творитимуть прославу ОТЦЕВІ на небесах,як творили іі на землі .Вічна пам"ять Миколі І НАШ ЗЕМНИЙ УКЛІН.
царство небесне побратимові нашому Миколі... уже НА ВОЛІ... якої так прагнуло серце його за життя тутешнього... поети не вмирають по земному -- вони возносяться...
Софія Кримовська відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00