Заспіваю тихо,
Щоб не чули стріхи,
Щоб журавлик нас не залишив.
Заспіваю тихо,
Щоб прогнати лихо,
Щоби дощик личенько зросив.
Я тобі, дитино,
Простелю гостинно
Доленьку щасливу на зорі.
Я тебе, дитино,
У біді не кину.
Ми із татом станем у дворі.
Ми тебе, малеча,
Візьмемо на плечі
Й пронесемо крізь життя.
Ми тебе, малеча,
Пронесем крізь вечір
В молоді упевнені літа.
Ти ж про нас, дитино,
Не забудь за тином.
І пиши частіше нам листи.
Ти до нас, дитино,
В хату журавлину
Не забудь через роки прийти.