Пропахлий димом і «Джонні Уокером»,
Чужим подихом, потом і фразами,
Усі ми сходимо з розуму
Ненавистю, страхом, відразами…
Забутий совістю – знайдений гордістю,
Запрошений осінню на чай,
На скронях ураження просіддю,
А серце травмує печаль…
Молитвою, спогадом, відчаєм,
Пульсуючий в венах зв'язок,
Поза зоною – не від зустрічей,
Пам'ять сварок, побитих чашок…
Поза шлюбом, поза відношенням,
Поза правдою, лиш у повістях,
Травмують ферменти відчуження,
Лікують плацебо оточення…
Пропахлий димом і «Джонні Уокером»,
Не пив, не курив і не пробував,
Усі ми сходимо з розуму,
Та я від бортів не відштовхував…