Третє червня. Божа Трійця.
Ранком – соннце. Дощ - під вечір,
Радості в цей день по вінця
І дорослим, і малечі.
Зелена Неділя наступила,
Клеченням всіх привітала,
Лепещняком долівку вкрила,
Полином заколихала.
Русалки за земним коханням
З річки пішли на полювання,
Нестримні у своїх бажаннях
В травах грайливім хвилюванні.
У полі колоситься жито,
Соловей виводить пташенята,
Пора вже співи припинити,
Дітей ростити й годувати.
Життя своє перебираю -
Скільки Неділь цих пережито!
І так щороку, пам’ятаю:
Сонце, вітер, дощ і жито.