Подивись у вікно-
Холодно.
Подивись у роки -
Там глодно.
Подивись у серця -
Змерзнуто.
Подивись у думки -
Мерзотно.
Я такий, як і ти,
Ти така, як і я -
Не можемо жити
Щиро, без каяття.
Ніби наша провина,
Нібито наш оцей гріх,
Що живе ся людина
Немов з червами горіх;
Що живе та клекоче,
Якби пельку набити -
В Бога вірить не хоче,
Тай у Дідька лабети.
Вірить тільки у гроші,
Вірить він тільки в "діла",
Які кров п'ють мов воші
І випивають до дна,
До дна-донця у серці,
До донця навіть Душі,
Очі мають як скельця -
Ворота враз розмашні,
Що приймають всю дурість,
Навіть і мудрість беруть,
Не закинеш їм вузість,
І не закинеш їм лють.
І так боляче часто
Все це бачити/знати,
Той ідеш передчасно
Коня/Долю сідлати.
Тільки і радощі є,
Що до тебе літаю...
Серце, серденько моє!
Мрія із небокраю!
3.11.1991
К.
КВ-1