|
"Грудень. Я досі впевнена, що сніг - цукор, його можна їсти,
чайними ложками вишкрібати з суглобів старого, хворого на артрит саду,
можна зліпити з хрумкого, білого тіста
справжню Снігуроньку, чи, принаймні, снігову бабу.
А ввечері мене болить горло, кашель судомить груди,
термометр під пахвою, ртуті не вистачає,
тоді я тихенько плачу, і застуда
зненацька минає, коли ти мовчки цілуєш мене в чоло,
і поїш малиновим надто солодким чаєм."
"Осінь. Я підросла на шість з половиною сантиметрів,
я вмію посміхатися куточками губ, як ти, і рахувати до ста.
Чому навіть у сірому, зношеному своєму светрі
ти така невловимо чарівна, затишна і проста?
Я вже зовсім доросла, я вмію чистити яблука і навшпиньках зазирати в сервант,
що карамельками лоскоче погляд і на кінчику язика тане,
ти кажеш, що мені личить шкільна форма і рожевий ранець,
а я найбільше люблю білий ошатний бант".
"Спека. Цвітуть рубінами маки, з вишень бризкає сік,
вітер розвіває волосся, сонце змащує плечі вершковим маслом,
ми зовсім як сестри, я трохи вищенька, а твоїй красі, мамо,
ніколи не зів'янути з часом.
Я бігаю на город, ношу тобі в жменях для страв
пахучий кріп, крихітний зелений перець, огірки, часник,
смородинове листя, ароматне, мов найдорожчий парфум від Діор.
А ввечері ми читаємо "Маленького принца", кілька казок,
посаджених в записник,
хороший роман чи натхненну п'єсу,
де кожен зустрічний сон - неодмінно актор."
"Щастя. Ти будиш мене поцілунком у теплу щоку,
відгортаєш з очей неслухняне пасмо,
плачеш, я плачу теж.
Це - мов свіжа пульсуюча рана, рубець якої гоїтиметься в майбутнє.
Моя душа, тиха й пастельна, мов беж
благословенна тобою
сьогодні вдягнé білосніжу весільну сукню."
Знаєш,
ці миті могли б бути нашими,
я б складала їх у красиву коробку,
поряд з першим поцілунком і зовсім дитячим шрамом.
Я б носила квіти не до твого надгробку, а додому
якби
ти почекала, поки я виросту, мамо.
ID:
431826
Рубрика: Поезія, Верлібр
дата надходження: 16.06.2013 13:49:22
© дата внесення змiн: 16.06.2013 13:49:22
автор: Кароліна Бундаш
Вкажіть причину вашої скарги
|