Непосида павучок
полетів у космос:
зачепився за гачок
і упав у кошик.
– Мур-мур-мур, –
сказала миця, –
є у кошику діра,
у дірі тій миша зла,
що від мене ледь втекла.
Щоб подалі від гріха,
непосида павучок
увімкнув мигцем пропелер
й хутко-хутко по шпалерах –
та й мерщій-мерщій в куток.
Там торочить павутину
і міркує без упину:
Марс це є, а чи Венера?..
Може, навіть Андромеда... –
та хіба не все одно:
головне, що є куток!
Створено у 2007 році, м. Львів