...Пітніють гроші у кишені,
Втрачають цінність на очах -
Скажене, дике, навіжене
Гаряче, наче паротяг,
До Києва прямує літо -
Спекотне, стигле, дощове,
Від блискавок несамовите
І пікніково-лісове.
І листя вже сумують зграї,
Їм чахнути від спеки - так! -
Бо вже за ближнім небокраєм
Гуркоче літо-паротяг,
І місто плавиться і марить,
І порожніє, як ковчег,
Кияни смаглі, як татари,
Пірнають в річку-оберег...
Передчуття нас не обмане,
До нас летить на всіх парах -
Виснажливе, проте жадане -
Неспинне літо-паротяг.