В твоїх очах живе душа, що переплетена думками,
Вони говорять мовчки, загадковими словами.
В твоїх очах живе зелене віття світу,
Що так п'янить та повіває літом.
В твоїх очах, що глибини сягають неба височінь,
Що втягують у сірість ніби й кольорових сновидінь,
Живе душа, яка здається пережила все сповна
Тепер ж мовчить, говорить у твоїх очах вона.
В твоїх очах, зелено-сірих, незабутньо загадкових,
В твоїх очах, ще неописаних у спогадах книжкових,
В твоїх очах, що можна порятунок й забуття знайти,
Мені вдалося щось для себе рідне й загадкове віднайти.
В твоїх очах...