Мережені мереживом над горами зірки,
у ніжно-синій березень летять мої думки,
летять до того краю, де казка ожила,
де квіткою медовою весною ти цвіла.
Приспів:Ой дівчино-гуцулочко,
гуцулочко-медуночко,
зі мною пожартуй!
Ой дівчино-гуцулочко,
гуцулочко-медуночко,
мене ти поцілуй!
Червоними черешнями хизуються сади,
з весни, весни медової іду я до води,
іду до того берега, де мешкають пісні,
де дівчина-гуцулочка приглянулась мені.
Приспів.
До берега високого причалюють човни,
ой дівчино-гуцулочко, мене ти пригорни!
Ой дівчино, ой квітонько, усе-усе забудь,
мені, мені одному щодень весною будь!
Приспів.
Створено 8.06. - 22. 07. 2003 року, м. Львів
Опубліковано: "Моя пісня", Львів: "Сполом", 2004. 120 с. – С. 44
Музика: 1. Євгена Заставного;
2. Тетяни Кисленко