Тільки сотню разів упавши, можна навчитись літати,
Тільки сотню разів захлинаючись - навчитись плавати,
Тільки сотню разів розбивавшись - навчитись цінувати,
Тільки сотню разів обпікшись - навчитись пізнавати.
Тільки сто раз помилившись, можна навчитись виправляти,
Тільки проливши мільйон сліз - обійми ширше відкривати,
Тільки закривши двері, навчитись душу як квітку розпускати,
Тільки втративши щось важливе, можна навчитись розшукати.
Тільки впавши на коліна - навчитись твердо на ноги вставати,
Тільки коли розіб'ють серце, навчитись можна його зашивати,
Тільки відчувши подих смерті - життя марно не віддавати,
Тільки програвши - навчитись з присмаком щастя вигравати.
І щоб у житті не сталось, які не прийшли перепони,
Із вами є Бог, пам'ятайте й цінуйте його закони
І моліться за кожну грішну людину,
Прихиляйтесь до Бога, як мала дитина.