Розкажу все по поря́дку:
Котик встав,зробив заря́дку,
Ліжко склав,почистив ша́фку,
Вмився шви́дко й по стрибку́
На сніданок він чайку́
Швидко ви́пив і чимду́х
На роботу відчайду́х
Поштарем вже років з дві́сті,
Носить він газети й ві́сті.
О́так вра́нці,без турбо́ти
Він збирався на робо́ту…
Зирк на ганок: що за дни́на?
Палені́є гороби́на!
Всі дуби ,берези,липи
У вогні,як смолоски́пи!
Телеграму шкряба ко́тик
Терміново як ворко́тик
Виклика швидку́ й поже́жну.
Треба діять обере́жно!
В лісі ґвалт і гамірно́.
Палені́є гороби́на,
Ось така лиха годи́на.
Треба разом неодмі́нно,
Загасить її помі́рно.
Всі біжать…Назустріч лиска,
А в руках-намиста низка…
Гороби́на у поря́дку!
О́сь відгадка у зага́дки!
І сміються з кота́ до́сі:
Листопа́д прийшо́в! Це ж о́сінь!