Летіли гуси голубі
У хмарах легкосніжних,
Здавалося, що все в житті
Створили феї ніжні:
І ніжний шепіт хвиль ріки,
У луках трав буяння,
Людей душевної краси
Та світлого кохання.
Як хочеться, щоб це було
Постійно і назавжди.
Та вже затягує вікно
Пиха людська й неправда.
Так допекла година зла,
Облуди грязь заїла!
То ж мається моя душа
Серед людей без діла.