А що у нас із вами залишилось,
Окрім історії, яку не знала більшість,
Окрім країни, що навколішках схилилась,
І окрім гідності і честі, що лишилось?
А може так завжди було, ще за Богдана,
Що батьком був для неньки України
Хотів як краще, вийшло майже непогано...
Та після нього, що синам лишилось?
А може так було іще раніше,
У сивині віків - князів Великих,
Що посвятили й ширили величчя,
Та окрім Віри, що нам залишили?
І точно, так було ще вчора,
Коли в Сибірі опинялись рідні
Лишалась тількі біль та непокора
Яку вони з нас голодом морили...
І от сьогодні знову вдома смута,
Біднота, гола й боса на колінах,
І хоч вже звикли, але не забути,
Що честь та гідність ще у нас лишилась!