Лиш правда для суспільства має цінність
Складна та правда, чи проста,
Без неї очі засирає плинність,
Ховаючи копита і хвоста.
За правдою йдемо на барикади,
Стає народний черговий Майдан.
Коли нема її – немає ладу,
Новий злочинний мінить інший клан.
То де шукати лікувальну правду?
І хто хова пречистую, куди?
Без неї маємо брехню і зраду
У всьому кажуть винні лиш жиди…
Та чи вони? Вони народу брешуть?
Вони дітей у Раду затягли?
Про допомогу язиками чешуть,
Батькам «героїв» чи вони дали?
Ні, не вони, а ми - бо мовчимо
І дозволяємо себе дурити,
Хто ми, коли з брехнею живемо?
Хто ми, ким будуть наші діти?
Чи може у наступному житті
Прокинеться, як в казці, наша гідність,
А зараз, рано, - ми сліпі, не ті,
Глухі, німі, ми боягузи жалюгідні!
Лиш правда є найбільша цінність –
Все зло у світі – результат брехні!
Всі злочини та підкилимні ігри,
Політика, замішана в лайні.
Суспільство має правду знати
І правду, як свободу берегти.
Без неї - зло не можна розпізнати,
А нами керуватимуть чорти.