Туреччина – країна раю!
Туреччина – країна раю!
Так думаю, коли пірнаю
У море біле неповторне:
Для відпочинку плодотворне!
Летіли ми до моря чемно
І думали, щоб не даремно
Минали солодко й дні, й ночі,
І щоб не виплакати очі,
За міні-шопінгом таким,
Який би став для нас новим!
Ну, тобто знов щось оновити,
Свій гардероб перетрусити…
В текстилі також побувати,
Щоби подушки поміняти;
Білизни також прикупити
Так, щоб себе не обдурити!
Та йой, на море ж їду я,
Бо думає так і сім’я…
Але спокус багато бачу –
Ой, гроші всі я тут розтрачу!
Ходили чемно ми на море,
Дивились також і на гори…
Купались, дихали, зітхали,
Що в магазин ще не попали!
І ось з’явилось гідів море –
Вони знайшли нас і на морі!
І всі вмовляли на шоп-тури:
На хутро, шкіру… - від «кутюра».
Яке ж блаженство в магазині:
Там ти – людина і донині!
Чай, кава, соки, мармелад –
Солодощів на різний лад!
Ми відлітали геть щасливі:
Так, ніби були на Мальдівах!
Тут «пересічним» - просто рай:
Купуй, гуляй, відпочивай!
Але у всіх питання є:
Чому ж Туреччина жиє?
А ми постійно в лихоманці –
Невже, народ, ми всі вигнанці?
Яке життя у турків гідне:
Там всі працюють – всі потрібні!
Аж, наші люди влаштувались –
І мусульман тих не злякались!
Живуть всі дружно і привітно,
І вірять в тих, кого потрібно!
В Туреччині людей всіх люблять
Й країну свою не загублять!
30. 10. 2015 м. Львів автор Наталія Калиновська