В одному селі жив хлопчик Михась.У нього були домашні тваринки:пес Бузько і кіт Мурчик.Мурчик жив у будинку і пишався цим.А бузько жив у будці та йому було все одно.Одного разу Бузько і Мурчик зустрілися біля будки,Мурчик й каже:-ну що зручно тобі на землі лежати?Бузько спокійно відповів:краще б ти не насміхався і з тобою статись може.Мурчик тільки злісно подивився на пса.Наступного ж дня Михась вирішив дізнатись хто з них кращий,Бузько і Мурчик думали що він пішов в магазин а насправді заховався біля стовпа,і ось ходив один злодій.Він побачив що нікого немає вдома і пішов туди.Переляканий Мурчик кинувся за будку,а Бузько відважно кусав,гавкав на злодія нарешті він втік.Михась все бачив.Незабаром настала зима,Михась дозволив Бузьку жити в коридорі, а Мурчика вигнали на вулицю за його боягузтво.І сталося так що кіт тремтів на морозі біля порогу хати а Бузько грівся в теплому коридорі.