Ларисо, ще 2000 літ тому апостол Павло під впливом Божої сили-духа описав причину морального падіння людей, котре сьогодні проявляється у всесвітніх масштабах: Римлян 1:18-32 "Отже, Божий гнів виливається з неба на всіляку безбожність і неправедність людей, які своєю неправедністю придушують правду, адже все, що можна знати про Бога, для них явне, оскільки Бог їм це виявив. Бо його невидимі риси — вічну силу й божественність— чітко видно ще від створення світу, оскільки вони помітні у творінні, тому таким людям немає виправдання. Адже, знаючи Бога, вони не прославляли його як Бога і не дякували йому, а отупіли у своєму мисленні, і темрява огорнула їхнє нерозумне серце. Заявляючи, що є мудрими, вони стали безглуздими та обернули славу нетлінного Бога в щось подібне до зображення тлінної людини, птахів, чотириногих створінь і плазунів.
Тому Бог за бажанням їхнього серця не стримував їх від нечистоти, і вони безчестили свої тіла. Вони віддали перевагу брехні, а не Божій правді і поклонялися та служили створінню, а не Творцю, якому вічно лине хвала. Амінь. Через це Бог і дозволив їм керуватися нестримною похіттю: їхні жінки замінили природні статеві стосунки на протиприродні, подібно й чоловіки відмовились від природних статевих стосунків з жінками і несамовито розпалилися похіттю один до одного, чоловіки до чоловіків. Вони поводяться безсоромно і в самих собі сповна отримують покарання, якого заслуговують за свої провини.
Оскільки вони не вважали за потрібне визнавати Бога, він дозволив їм керуватися перекрученим розумом і поводитись непристойно. Вони сповнені всілякої неправедності, зла, жадібності, негідності, заздрості, вбивства, чвар, обману та злісності. Це пліткарі, обмовники, ненависники Бога, люди зухвалі, пихаті, хвалькуваті, вигадливі на лихе, неслухняні батькам, нерозумні; вони не дотримують сло́ва, не мають природної любові, немилосердні. Вони дуже добре знають, що, згідно з Божою праведною постановою, той, хто займається такими справ