Все Я бачив:
І смерті рідних, любові зраду,
як грішників усіх наш Бог пробачив,
Проведення військового параду...
Але, до тебе я не зрячий!
Не розумію погляд, сей, на мене
Обдуває вітер то холодний, то гарячий...
Боюсь спитати цеє в тебе:
"А що до мене відчуваєш,
Чи то любов, чи то є так,
Чи то мовчиш, чи то співеш?
У любові справжній я вже не мастак
Чи ти ненавидиш мене, чи то кохаєш...
Скажу:"Пощавай, раз так,
Відчуттями чужими граєш"
Хлоп, твоєї любові жебрак...